קורס מתחילים – אפייה וקונדיטוריה

קורס אפייה וקונדיטוריה למתחילים ללא צורך בידע מקדים

  • מתחיל בתאריך: 17 באוג׳
  • 3,500 שקלים חדשים
  • סטודיו סיפורים מתוקים

מקומות פנויים


תיאור הסדנה

משך הקורס 10 מפגשים ,כל מפגש 4-5 שעות קורס זה הוא קורס מעשי. מתאים לגילאי 16 ומעלה. נלמד איך לעבוד עם חומרי גלם שונים ,כדי ליצור טעמים ומרקמים : מתי להשתמש בחמאה קרה ומתי בחמאה רכה להכנת בצקים. איזה סוגים של עוגות כדאי לאפות בטורבו ומתי צריך להימנע. נלמד מתי כדי להקציף חלבונים למרקם רך ומתי הוא צריך יציב מאוד. למה חשוב לשים לב בהכנת עוגות גבינה אפויות וקרות. נדבר ונתנסה בעבודה עם חומרים מייצבים כמו ג'לטין ,פקטין ,קורנלפור. טיפים חשובים להכנת מאקרון וסוגים של מרנג,נשיקות,פבלובות ועוד... שיעור 1 : קרמים הכרות עם עולם הקונדטוריה. בשיעור נרכוש ידע בהכנת קרמים - בסיס להמשך הלימודים. שיעור 2: סוגי מרנג ושימוש בחלבון והכנת מקרונים ומילויים. נלמד את חשיבות ופעילות החלבון באפייה. שיעור 3 : בצק פריך מתוק נלמד שיטות הכנה של בצק פריך מתוק, טארטים. שיעור 4: בצק פריך מלוח נלמד להכין בצק פריך מלוח טעים במיוחד, קישים במגוון מילויים, רוטב רויל למילוי קישים ועוד. שיעור 5 : בצק רבוך היכרות עם בצק רבוך, הסבר ופרקטיקה בהכנת הבצק. שיעור 6: בצק שמרים נלמד כיצד להכין ולעבוד נכון עם בצק שמרים. נכין 4 מאפים שונים. שיעור 7: זילוף עוגות. שיעור כולל הסבר מפורט והדגמה של הכנת טורט בסיס ללא "בטן ",חיתוך העוגה ומילוי בקרם. שיעור 8: עוגות גבינה. נלמד להכין מספר סוגים של עוגות גבינה. שיעור 9 : שוקולד נעבוד עם סוגי שוקולד שונים, נלמד את תהליך טמפרור השוקולד וכמובן כיצד משלבים שוקולד בעולם האפייה וניתן דגשים על עבודה נכונה בצביעת שוקולד. שיעור 10: מוסים ועוגות ראווה. נעבור על שימוש נכון בג'לטין, גלוקוזה ומושגי יסוד שונים, עיצוב עוגות ראווה ובחירת טעמים. קבוצות קטנות עד 8 -10 משתתפים. סטודיו מקצועי ומרווח, ממוקם במקום מרכזי ונגיש לתחבורה ציבורית.


פרטי איש הקשר

  • סיפורים מתוקים, Khalutzei HaTa'a'ssiya Street, Haifa, Israel

    0533606902