עמוד הבית  >>>  מתכונים  >>>  קינוחים מהירים

קינוחים מהירים

מאפה מתוק וטעים

מצרכים דרושים:

155 גר קמח
125 גר ביצים
125 גר סוכר
40 גר חלב
105 גר שמן
6 גר א. אפיה 

 

הוראות הכנה:

להקציף ביצים בטמפרטורת החדר עם סוכר למסה תפוחה מאוד להוסיף חלב לערבב להוסיף קמח וא. אפיה ובסוף להוסיף שמן לתת למסה מנוחה חצי שעה להעביר לתבנית לאפות 220 מעלות בערך 10-15 שעה תלוי בגודל המאפה לאחר 10 דקות לבדוק אם כיסם יוצא יבש זה מוכן.
לפי הטעם אפשר להוסיף 20% מהמסה של העוגה תפוזים מסוכרים,צימוקים או שוקולד ציפס. 

מאפה ילדות נוסטלגי - בצק פריך מתקתק במילוי גבינה חמצמץ


מי שנולד בברית המועצות יבין אותי, המאפה הזה היה נמכר בכל בתי הספר והוא היה כל כך טעים, עשוי ממצרכים הכי בסיסיים, לא מצריך הרבה התעסקות:
בצק:

240 גר' קמח
60 גר' סוכר
75 גר' חמאה רכה
3 כפות של שמנת חמוצה
1 ביצה
קורט מלח
1/4 כפית סודה לשתיה 
מילוי:
150 גר' גבינה טוב טעם
כף סוכר
כף קמח
כף שמנת חמוצה
חלבון ביצה 
למריחה חלמון ביצה

 

הוראות הכנה:

להקציף חמאה ולהוסיף בהדרגה סוכר מעורבב עם ביצה ,מלח ושמנת חמוצה,בסוף להוסיף קמח וסודה לשתיה ללוש לבצק רך ,לרדד לעלה לקרוץ עיגולים עם קורצן משונן ,לשים בערך כפית מהמילוי על קצה אחד ולסגור עם חלק שני בלחיצות עדינות לא להדק יותר מדי למרוח בחלמון ביצה ולאפות בחום של 200 מעלות בערך 15 דקות ,לתת להתקרר.

לחמניות שמרים דמוי קרואסון ללא ביצים 

מצרכים דרושים:

500 גר' קמח 
כוס חלב 
100 גר' שמן 
1.5 כפית שמרים יבשים 
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
50 גר' חמאה רכה

 

אופן הכנה:

לשים את כל החומרים למעט חמאה לבצק חלק ולא דביק ,מתפיחים עד להכפלת הנפח
,מחלקים ל8 ,כל חלק מרדדים למלבן ומגלגלים לגליל קטן ,משאירים למנוחה רבע שעה ,מרדדים שוב למלבן ,מורחים בחמאה רכה כל מלבן ושמים אחד על שני ,מרדדים את כל העלים ביחד למלבן גדול ,אפשר למלא בשוקולד או בכל מילוי אחר גם לא מתוק כמו לפזר גבינה לגלגל לרולדה ,לחתוך לשבלולים ולאפות ,אני עשיתי בצורת קרואסון ,מורחים בביצה טרופה ואופים בחום 180מעלות בערך 20 דקות תלוי בגודל המאפה. 

Please reload

  • אורלי קרלין - סיפורים מתוקים
  • אורלי קרלין - סיפורים מתוקים
  • אורלי קרלין - סיפורים מתוקים
  • אורלי קרלין - סיפורים מתוקים
  • אורלי קרלין - סיפורים מתוקים

אהבתם? עקבו אחרינו בפייסבוק!

שעות פעילות:

   ימים א'-ה'                 יום ו'

9:00 - 17:00          8:00 - 13:00